ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παραγωγή και προσφορά ασφαλών τροφίμων, αποφυγή επιμολύνσεων και μείωση τροφικών δηλητηριάσεων!

εκπαιδευτικο υλικο

Το εκπαιδευτικό υλικό διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή με δυνατότητα άμεσης και εύκολης πρόσβασης και είναι σύμφωνο με τις τελευταίες νομοθετικές απαιτήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων!

βεβαιωση παρακολουθησησ
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παραδίδεται βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και χρήσιμο υλικό!

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Συμμετοχή στα κανάλια ενημέρωσης μας, για άμεση πληροφόρηση σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο των τροφίμων!
12
ΜΕΡΕΣ
01
ΩΡΕΣ
52
ΛΕΠΤΑ
52
ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΟΤΕ

15:00-20:00, 18-19 ΔεκεμβρΙου, 2024

ΠΟΥ

ΚΑΛΒΟΥ 75, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Τ.Κ. 14231

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Έχει σχεδιαστεί για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που θέλουν να υποστηρίξουν την επιχείρησή τους χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία και στρατηγικές
ΜΑΓΕΙΡΕΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ
Είναι κατάλληλο για επαγγελματίες που θέλουν να βελτιώσουν την εργασία τους και γνωρίσουν όσα οφείλουν να τηρούν σύμφωνα με τη νομοθεσία
ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, F&B MANAGERS ΚΛΠ
Η εργασία τους θα είναι πιο αποτελεσματική, οργανωμένη και στοχευμένη στις απαιτήσεις της νομοθεσίας

θεματικεσ ενοτητεσ σεμιναριου:


1. υγιεινη και ασφαλεια τροφιμων
  • Στόχοι και πρόγραμμα της εκπαίδευσης
  • Γενικές πληροφορίες για την ασφάλεια των τροφίμων
  • Κίνδυνοι τροφίμων
  • Τρόποι επιμόλυνσης και σωστοί χειρισμοί τροφίμων
  • Τροφικές δηλητηριάσεις
  • Τρόποι αποφυγής τροφικών δηλητηριάσεων με παραδείγματα
  • Ερωτήσεις αξιολόγησης

2. ατομικη υγιεινη
  • Σκοπός της ατομικής υγιεινής
  • Υποχρεώσεις των εργαζομένων
  • Τρόποι ελέγχου
  • Επιμολύνσεις από το σώμα και τρόποι πρόληψης
  • Επιμολύνσεις από την στολή εργασίας και προδιαγραφές
  • Καλές και κακές συνήθειες κατά τη διάρκεια εργασίας
  • Ερωτήσεις αξιολόγησης
3. Καθαρισμος και απολυμανση
  • Ορισμοί και διαφορές του καθαρισμού από την απολύμανση
  • Κίνδυνοι από μη αποτελεσματικές διεργασίες
  • Που και πως εφαρμόζονται
  • Παράγοντες που επηρεάζουν τον καθαρισμό και την απολύμανση
  • Καλές και κακές πρακτικές
  • Μέσα καθαρισμού
  • Διαχείριση απορριμμάτων
  • Ερωτήσεις αξιολόγησης
4. Απεντομωση και μυοκτονια
  • Ορισμοί απεντόμωσης και μυοκτονίας
  • Διαφορές μεταξύ του καθαρισμού, της απολύμανσης, της απεντόμωσης και της μυοκτονίας
  • Είδη ξενιστών
  • Τρόποι προσβολής από ξενιστές
  • Τρόποι αποφυγής, μέτρα αντιμετώπισης και εξυγίανσης με παραδείγματα
  • Αναγνώριση σημαδιών προσβολής των τροφίμων από ξενιστές
  • Ερωτήσεις αξιολόγησης
5. Σωστη διαχειριση των τροφιμων
  • Παραλαβή πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας: τι πρέπει να προσέχουμε, τι ζητάμε πριν την αγορά, ποιοι είναι οι κανόνες κατά τη μεταφορά των προϊόντων, δειγματοληπτικός έλεγχος, κριτήρια παραλαβής/απόρριψης,
  • Αποθήκευση: σωστές συνθήκες αποθήκευσης, κανόνες ορθής αποθηκευτικής πρακτικής, ειδικές απαιτήσεις, συνήθη λάθη και παραλήψεις
  • Προετοιμασία τροφίμων: απόψυξη/πλύσιμο/αποφλοίωση/τεμαχισμός/κλπ βασικοί κανόνες, σημάνσεις και νομοθετικές απαιτήσεις, διασταυρούμενες επιμολύνσεις και πως αποφεύγονται
  • Θερμική επεξεργασία: σωστό μαγείρεμα των τροφίμων, χρόνοι ψησίματος και ελάχιστες θερμοκρασίες, βασικοί κανόνες
  • Κρύωμα/διατήρηση/αναθέρμανση/σερβίρισμα/μεταφορά: σωστή διαχείριση των τροφίμων, ενδείξεις, συστήματα ανακύκλωσης, διάθεση και μεταφορά των τροφίμων, μπουφέδες ξενοδοχείων
  • Ερωτήσεις αξιολόγησης
6. Συμφων(ι)α με τη νομοθεσΙα
  • Νομοθετικό πλαίσιο
  • Ευθύνες και υποχρεώσεις επιχειρήσεων
  • Γενικοί όροι λειτουργίας
  • Ειδικότεροι όροι σύμφωνα με το είδος της κάθε επιχείρησης
  • Αρχεία και σημάνσεις που πρέπει να τηρούνται

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ & ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ


1) ΜΕσω ΤραπεζικΗς ΚατΑθεσης: 160 €

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: B2 BUSINESS ΜΟΝ. Ι.Κ.Ε.
Iban: GR3101720350005035114114614

*Στην αιτιολογία γράφετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας και το ονοματεπώνυμό σας
**Μετά την πληρωμή, μας στέλνετε το αποδεικτικό στο: info@b2business.gr


2) κατα την εναρξη του σεμιναριου: 160 €

Μετρητά ή πληρωμή με κάρτα κατά την έναρξη του σεμιναρίου


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο:
We use cookies
Cookie preferences
Below you may find information about the purposes for which we and our partners use cookies and process data. You can exercise your preferences for processing, and/or see details on our partners' websites.
Analytical cookies Disable all
Functional cookies
Other cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση του περιεχομένου. Learn more about our cookie policy.
Accept all Decline all Change preferences
Cookies